Eroon tupakasta kytisiinin avulla

Tulee sitä Itä-blokin maista muutakin tasokasta kuin kameralinssejä! Kytisiinillä eroon tupakasta?

Kytisiiniä on käytetty Itä-Euroopan maissa jo verrattain pitkän aikaa tupakasta vieroittumiseen. Aineelle on ollut vahvasti kysyntää koska tupakkakulttuuri esimerkiksi venäjällä on aina ollut melko suosittu. Venäjän reippaasta tupruttelukulttuurista on jo muinoin WHO raportoinut seuraavasti https://www.themoscowtimes.com/2010/11/09/who-russians-smoke-the-most-a2842.

Tupruttelun osalta ei ole tainnut merkittävästi käännettä olla parempaan suuntaan ja näinpä on pitänyt löytää myös keinoja tupakkariippuvaisten parantamiseen. Tällaiseksi aineeksi on noussut kytisiini. Kyseinen aine tunnistettiin jo 1960- luvulla ja kemiallisesti tämä on melko lähellä nikotiinia. Alunperin tämä aineosa tunnistettiin Bulgariassa jossa sielläkin tupakka melko iloisesti sauhuaa.

Kytisiinistä on julkaistu myös lukuisia tutkimuksia vuosien varrella ja tehon on oletettu olevan samalla tasolla kuin muidenkin tupakasta vieroittumiseen käytettävien lääkkeiden tai nikotiinikorvaushoitovalmisteiden.

Yle on uutisoinut asiasta lyhyesti https://yle.fi/uutiset/3-6912075, joten täysin ilman julkisuutta ei ole tuote Suomessakaan jäänyt. Ainetta on tutkittu esimerkiksi New England Journal of Medicinen toimesta https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1407764. Lisäksi löytyy paljon myös muita tieteellisiä julkaisuja ja tutkimuksia jotka todistavat, että kytisiini on merkittävästi lumelääkettä tehokkaampi hoitomuoto.

Hinnaltaan kytisiini on merkittävästi edullisempaa kuin nikotiinikorvaushoitotuotteet. Valitettavasti kyseistä tuotetta ei saa vielä tässä vaiheessa Suomesta. Tässäpä olisi jollekin varmasti ihan kelvollinen bisness jos kylmän Pohjolan lainsäädäntö ei asetu asiassa poikkiteloin.

Täytynee toivoa, että tuote löytäisi paikallisille markkinoille. Pientä toivoa tästä on koska tuotetta saa nykyään jo Amerikasta ja esimerkiksi Englannista joten ounastelisi tämän jonain päivänä rantautuvan myös kylmään Pohjolaan.

Tuotteesta on luonnollisesti vuosien varrella tehty kopioita ja osassa variantteja taidetaan käyttää aivan mitä sattuu aineosia joten tarkkana saa taas tuttuun tapaan olla. Se aito ja alkuperäinen Tabex on se mitä tässä kohdin suosittelen. Muut epämääräiset variantit jättäisin suosiolla ostamatta.

Kyseinen tuote tehdään täysin luonnollisista aineosista, lisätietoja löytyy esimerkiksi Wikipedia artikkelista https://en.wikipedia.org/wiki/Cytisine. Euroopan markkinoilta (ainakin) Englannista löytyy liike joka toimittaa alkuperäista Tabex tuotetta ympärimaailmaa, myös Suomeen https://quitwithtabex.co.uk/. Se onko tämä nyt Suomen varsin tiukkojen lakien mukaista en osaa sanoa.

Ajattelin kuitenkin ottaa tästä selvää ja kysyä mielipidettä eri tahoilta. Jos tuotteen tilaaminen on laillista niin voisin suositella tätä kokeilemaan. Ohjeistuksen mukaan ensimmäiset 3 päivää otetaan 6kpl tabletteja ja tämän jälkeen 2kpl tabletteja seuraavat 22 päivää. Koko vieroituskuuri kestää siis 25 päivää.

Huom! Jos et koe merkittäviä vieroitusoireita ja et tarvitse esimerkiksi nikotiinikorvaushoitoa niin kenties kevyemmätkin tuotteet ja metodit riittävät sinua onnistumaan. Tämä voidaan ehkä eniten nähdä nikotiinikorvaushoitojen vaihtoehtona.

Tuotekuva

Eroon tupakasta: Tabex kytisine

Myös Youtubesta löytyy materiaalia Tabex hoidosta esimerkiksi tämä lyhyt esittelyvideo:

Leave a Comment

%d bloggers like this: